placka

Potrebujeme:

  • 1 veľký zemiak,
  • 1 vajíčko,
  • koreniny (majoránka, čierne korenie, paprika),
  • kúsok syra na strúhanie,
  • olej,
  • soľ
    Ako na to:

    Zemiak postrúhame na hrubom strúhadle, posolíme a pridáme koreniny podľa chuti. Všetko spolu premiešame. Na panvici rozohrejeme olej a zo zmesi urobíme placku – pečieme na miernom ohni, kým nie je dozlatova usmažená. Otočíme a na vrch rozklepneme vajíčko, posolíme ho a poprášime mletou paprikou (pikantnou či sladkou podľa chuti), zasypeme syrom a opäť pomaly smažíme prikryté tak, aby sa vajíčko urobilo na spôsob “volského” oka. Po upečení vyberieme – prípadne osušíme prebytočný tuk kuchynskou papierovou utierkou, podávame s kečupom, tatarkou, zeleninou.

    Original Jedlo.eu » Lacné recepty

    Print Friendly