Potrebujeme:

  • farfalle (mašličky) alebo akékoľvek iné cestoviny
  • filé z lososa
  • čerstvé špenátové lístky
  • cherry paradajky
  • čierne olivy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 120 ml kuracieho vývaru
  • šťavu z polovice citróna
  • olivový olej
  • arašidy( nesolené, nepražené)
  • soľ, čierne korenie

Ako na to:

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, najlepšie al dente.

Filé z lososa si nakrájame na asi 1,5 cm kocky. Na panvici predhrejeme olivový olej, pridáme pokrájaný cesnak, popražíme. Pridáme losos, osolíme, okoreníme a restujeme asi 2 min. Cherry paradajky prekrojíme na polovice, olivy na kolieska a spolu so špenátovými lískami pridáme k lososovi. Podlejeme vývarom, uvedieme do varu a varíme kým nezmäknú paradajky. Zmes zmiešame s cestovinami, polejeme citrónovou šťavou a dozdobíme arašidmi, ktoré sme si predtým nasucho opiekli na panvici.

Prajem dobrú chuť.

Original Jedlo.eu » Cestoviny

Print Friendly