• 800 g varené hovädzie držky
  • 600 g údené mäso
  • 150 g cibule
  • 100 g oleja
  • 50 g hladkej múky
  • 1/2 l hovädzieho vývaru
  • 150 g anglickej slaniny
  • 100g kyslej smotany
  • majoránka
  • cesnak
  • pažítka
  • mletá paprika
  • mleté biele korenie
  • soľ

Na rozohriatom oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášte múkou a orestujte. Pridajte mletú papriku a ihneď zalejte hovädzím vývarom. Dôkladné povarte, pridajte na tenké rezance pokrájané uvarené držky, ochuťte pokrájaným cesnakom, majoránkou, bielym korením a soľou. Poduste asi 15 min. a pridajte kyslú smotanu. Anglickú slaninu nakrájajte na menšie kocky rozškvarte ich a jednotlivé porcie posypte. Pridajte plátky domáceho údeného. Ozdobte posekanou pažítkou, pripadne nadrobno pokrájanou červenou paprikou.

Orifinal Jedlo.eu » Vnútornosti

Print Friendly