roztopené maslo na vymastenie., 250 g rozlámanej horkej čokolády., 175 ml silnej čiernej kávy., 250 g nesoleného masla nakrájaného na kúsky., 200 g práškového cukru., 4 vajcia.,
Zdobenie: 125 g horkej čokolády., 1 1/2 dávky chantillskej šľahačky., čokoládové špirálky.,
Vymažte 1 litrovú formu roztopeným maslom, dno vystelte a pomastite maslom. Vyhrejte rúru na 180 stupňov C. V hrubostennej nádobe s kávou roztopte čokoládu a miešajte dohladka. V zmesi dobre premiešajte maslo a cukor. Zmes za stáleho miešania ohrejte takmer do varu. Potom ju odstavte a postupne zašľahajte vajcia. Preceďte do formy. Pečte asi 70 minút, aby na povrchu vznikla hrubá kôra. Nechajte vychladnúť vo forme položenej na rošte. Zakryte a ponechajte najmenej 24 hodín v chladničke. Nožom prejdite po vnútornom obvode formy, aby sa z nej uvoľnila. Spodok formy ponorte do horúcej vody. Zakryte tanierom a prevráťte. Odstráňte papier. Roztopenú čokoládu natrite na voskový papier a nechajte stuhnúť. Vykrajujte kruhovou 4 cm formičkou a kolieska nechajte dotuhnúť. Obráťte, papier odlúpnite a kruhy povyberajte. Na šarlotu nastriekajte trocha chantillskej šľahačky. Zvyšok naložte do vrecka so stredne veľkou hviezdicou a na boky nastriekajte zvislé čiary. Na spodný a vrchný okraj nastriekajte vlnovky. Ozdobte čokoládovými kolieskami a hoblinkami. 
Posledná úprava – Ozdobte až tesne pred podávaním.

  

Original vcielkaisr-mojerecepty

Print Friendly