Suroviny:

*4 žĺtky
*4  bielky
*4 PL cukru
*4 PL kakaa
*0,3 l šľahačka
*5 ks pomarančov
*1   vanilkový cukor
*klinčeky
*50 g medu
*1 PL masla
* múka hladká na zahustenie omáčky
*1 škorica celá

Postup

1. Štyri žĺtky oddelíme od bielkov. Do žĺtkov pridáme 4 polievkové lyžice kakaa, 4 polievkové lyžice cukru, premiešame, vyšľaháme do jemnej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh a spojíme so žĺtkami, až vznikne nadýchaná hmota, ktorú vlejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.

2.Rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 10 minút. Po upečení rýchlo zvinieme do rolády. Po vychladnutí naplníme šľahačkou a znova zvinieme.

3.Pomarančová omáčka: Odšťavíme pomaranče, pridáme med, škoricu, klinčeky a vanilku a dáme variť. Po 20 minútovom prevarení jemne zahustíme maslovou zásmažkou, prevaríme ďalších 20 minút a môžeme dochutiť ešte mätou. Omáčku podlejeme pod roládu a podávame.

Náš tip: Do omáčky môžeme pridať aj víno portského typu.

Orifinal Jedlo.eu » Múčniky, zákusky, torty

Print Friendly