Potrebujeme:

  • Polovicu balíčka cíceru
  • 2 ks bobkových listov
  • väčšiu cibuľu
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • pol pohára majonézy
  • olivový olej
  • soľ
  • petržlenovú vňať
  • šťavu z jedného citróna
  • 2 PL horčice
  • roztierateľné maslo

Postup:

Deň dopredu namočte cícer na 12 hodín do slanej vody. Na druhý deň vodu zlejte a uvarte cícer s 2 ks bobkovými listami. Sceďte a nechajte vychladnúť. Všetky vyššie uvedené suroviny zmixujte v mixéri – začnite od tekutých prísad a pridávajte po hrstiach cícer. Trocha cíceru si nechajte aj na ozdobu. V mixéri vymiešajte na hladkú nátierku. Chuťovo by mala byť nátierka kyslá, nebojte sa pridať šťavu z celého citróna, aj dve lyžičky horčice. Natierame na tmavý čerstvý chlieb a so zeleninou.

Pozri originál Jedlo.eu » Ryža a obilniny

Print Friendly