3 – 4 krajce tmavého celozrnného chleba., 60 g nasekanej horkej čokolády., 60 g polohrubej múky., 1/2  lyžičky kypriaceho prášku., 2 lyžice kakaového prášku., 4 vajcia – bielky a žĺtky oddelene., 100 g práškového cukru., 90 g mletých mandlí., 1 lyžica čerešňovice., 1 lyžica vody., 75 g roztopeného vychladnutého masla., 125 ml sirupu zmiešaného s 2 lyžicami čerešňovice., 500 ml chantillskej šľahačky 250 g zaváraných tmavých višní, odcedených a rozkrájaných na polovice., 60 g nastrúhanej čokolády., 10 višní v čokoláde.,
Predhrejte rúru na 180 stupňov C. vysteľte a vymastite formu s priemerom 20 cm. Rozmixujte chlieb s čokoládou. Do misy preosejte múku., kypriaci prášok a kakao. Primiešajte rozmixovaný chlieb s čokoládou. Žĺtky vyšľahajte s polovičnou dávkou cukru., Primiešajte mandle, likér a vodu. Bielky vyšľahajte, pridajte zvyšný cukor a došľahajte. Tretinu snehu zľahka primiešajte k vaječným žĺtkom. K tomu natrikrát zľahka primiešajte múčnu zmes. Primiešajte zvyšok snehu a roztopené maslo.       

Original vcielkaisr-mojerecepty

Print Friendly