Čo potrebujeme?

pre 4 osoby

  • 500 g širokých rezancov (tagliatelle)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200 g šunky
  • 1 pór
  • 1 PL nasekanej pažítky
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL oleja

Príprava: 25 minút

Šunku nakrájame na kocky a jemne ju opražíme na oleji. Pridáme smotanu na varenie, ochutíme čiernym korením, prelisovaným cesnakom a necháme prejsť varom. Pór dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska.Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, scedíme a vložíme ich do omáčky. Na záver pridáme nakrájaný pór, premiešame, odstavíme a posypeme nasekanou pažítkou.TIP: Podľa chuti môžeme namiesto šunky použiť kuracie mäso.

Original Jedlo.eu » Cestoviny

Print Friendly