Suroviny:

*1 – 1,5 balíčka celozrnných špagiet (alebo iných cestovín)

*2 kuracie stehná

*200 gramov odtučnenej smotany

*1dl mlieka

*lahôdkovú cibuľku

*2 paradajky

*200 gramov tvrdého syra

*1 strúčik cesnaku

*olivový olej

*majoránka

*čierne mleté korenie

*biele mleté korenie

*tymián

*štipka soli

Postup:

Kuracie stehná odkostíme a pokrájame na stredne veľké kusy. Na panvicu dáme olivový olej, vložíme do neho mäso a pokrájanú lahôdkovú cibuľku. Kým sa mäsko opraží, dáme variť vodu na špagety. “Osmáhnuté” mäsko s cibuľkou na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme smotanu, mlieko, na malé kocky pokrájané paradajky, posekaný strúčik cesnaku a priamo do panvice nastrúhame syr. Panvicu vrátime na oheň, za stáleho miešania trochu povaríme, až pokým sa syr nerozpustí. Na koniec ochutíme korením, prípadne aj soľou. Uvarené špagety zmiešame s omáčkou a podávame. Recept je jednoduchý, trvá približne 30 minút. Podľa vymenovaných surovín je recept lacný a je chutnou večerou pre 4-člennú rodinu.

Original Jedlo.eu » Cestoviny

Print Friendly