Ingrediencie:

1000g polohrubej múky, 3 vajcia, 30 dl oleja, 100 g droždia, 0, 5 l mlieka, troška soli, 1/2 balíčka vanilkového cukru a 1/4 balíčka prášku do pečiva.

Postup prípravy:

Kvások si pripravíme tradične. Z trošky mlieka, cukru,(múky). Pridáme ho do ostatných zmesí a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi tak 1/2 cm a krájame štvorčeky, ktoré plníme ľubovoľnou plnkou. Buchty ukladáme na plech tak, že ich obtierame v oleji. necháme na teplom mieste kysnúť tak hodinku. Môžeme potrieť žĺtkom a dáme piesť. Z tejto dávky upečieme okolo 60 buchiet. Ja pečiem z 2/3 dávky, mám stredný plech. Cesto je vhodné aj na záviny, dukátové buchtičky a pod.

Rady a tipy:

Mlieko neskysne a ostane sladké aj niekoľko dní ak doň vložíte list z chrenu.

Original Buchty – koláče, recepty

Print Friendly