Potrebujeme:

  • 500 g bravčového pliecka,
  • 2 lyžice masti,
  • 1 cibuľa,
  • 1 lyžica hladkej múky,
  • 1 lyžička celej rasce,
  • 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia,
  • soľ.

Príprava:

Mäso pokrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Na rozpálenej masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, opečieme ho zo všetkých strán, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme z nádoby, šťavu vydusíme na tuk, pridáme múku, opražíme, zalejeme vodou a povaríme. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a rascou. Podávame s ryžou.

Orifinal Jedlo.eu » Bravčové

Print Friendly