Potrebujeme:

750g bravč. krkovičky, 250ml smotany, 150g tvrdého syra, 150g šunky, 200g šampiňónov, 1 cibuľu, 1PL hl.múky, olej, soľ, ml.korenie.

Postup:

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. V inej nádobe podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu a žampióny, osolíme a okoreníme. Rezne vložíme do jenskej misy a na ne uložíme udusené žampióny, prikryjeme plátkami šunky a plátkami syra. Zalejeme smotanou v ktorej sme rozhabarkovali múku, v stredne teplej rúre zapečieme 20 minút. Podávame so zemiakmi alebo chlebom. Mäso je výborné aj bez smotany a šunky. Na žampiónovú zmes položíme plátok syra a zapečieme.

Original Jedlo.eu » Huby

Print Friendly