Čo potrebujeme?

pre 4 osoby

  • 80 g masla
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 60 g šunky
  • 300 g guľatozrnnej ryže
  • 200 g hrášku (z konzervy)
  • 75 ml vývaru
  • 100 g syra
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Príprava: 40 minút

Ryžu preberieme, prepláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Hrášok precedíme. Cibuľu pokrájame nadrobno. Cesnak pretlačíme, šunku pokrájame na kocky.V zapekacej mise na roztopenom masle speníme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, jemne nakrájanú šunku a mierne opražíme.K cibuli a šunke pridáme odkvapkanú ryžu a hrášok, podlejeme horúcim vývarom, osolíme a okoreníme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a udusíme domäkka. Hotové rizoto na tanieri posypeme strúhaným syrom.

Pozri originál Jedlo.eu » Ryža a obilniny

Print Friendly