• 600 g baranieho stehna
  • 40 g udenej slaniny
  • 40 g cibule
  • 20 g masti
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 20 g hladkej muky
  • 1 dl bieleho vina
  • mlete čierne korenie
  • bobkový list
  • majoran
  • soľ

Vykostené baranie stehno popreťahujeme prúžkami slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanu očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanu cibulu a za občasného podlievania prikryte, dusime až do zmäknutia. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zapražime múkou, dobre povaríme, pretrieme cez sito a nakoniec prilejeme víno. Hotovou štavou polejeme pokrájane mäso.

Original Jedlo.eu » Mäso

Print Friendly