Potrebné prísady:

*300 g čokolády na varenie

* 4 dl smotany na šľahanie 33%

* 100 g práškového cukru

* 100 g masla

* 1 balíček potravinárskej želatíny

* 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny

* balíček štvorcových keksov

* 3-4 veľké banány

* forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

Postup prípravy:

011. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.

022. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny.

033. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.

044. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.

055. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.

066. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.

077. Na krém naukladajte keksy.

088. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.

099. Banány zakryte zvyšným krémom,

1010. … naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.

1111. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!

Original Jedlo.eu » Bezmäsité jedlá

Print Friendly