Ingrediencie:

  • 300 gr jabĺk
  • 350 gr polohrubej múky
  • 150 gr práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice rumu
  • 100 gr mletých orechov
  • 100 gr hrozienok
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilínový cukor
  • tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy na pečenie

Vajcia, rum, olej , mlieko a cukor spolu dobre premiešame a pridáme k nim očistené a na menšie kúsky nakrájané jablká. Všetko ešte spolu poriadne premiešame a pridávame do masy múku, orechy, hrozienka, škoricu, vanilínový cukor a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme asi 40 minút v mierne vyhriatej rúre. Ozdobiť môžeme podľa chuti opekanými jablkami , alebo šľahačkou .

Orifinal Jedlo.eu » Múčniky, zákusky, torty

Print Friendly