Keďže máme leto a nám sa nechce pariť za sporákom, dnešný recept bude veľmi rýchly a jednoduchý. Nápad som si požičala z jednej reštaurácie na Sardínii, kde sme si nedávno vychutnávali veľmi chutnú kuchyňu a príjemné prostredie. Dnes sme sa teda na našom balkóne znova myšlienkami ocitli v Cagliari a poobedie nám neskazil ani dážď pri ktorom nám slnečník poslúžil ako ochrana pred tichou letnou búrkou a my sme mohli v kľude doobedovať.

  • cestoviny
  • cuketa
  • morské plody
  • šafran
  • maslo
  • cesnak
  • bylinková soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Morské plody chvíľu pomarinujeme v olivovom oleji, cesnaku a hrubozrnnej soli s bylinkami.

Potom ich posmažíme na teflónovej panvici, pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, prikryjeme a chvíľu podusíme. Vodu, ktorá sa pustí z cukety necháme napokon odpariť a pridáme šafrán, ktorý sme rozmiešali s trochou vody.


Zmes podľa potreby zjemníme maslom a prípadne dochutíme korením.


Cestoviny podľa ľubovôle vyvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode asi tak 5-6 minút, dĺžka varenia závisí od druhu. Mali by byť „al dente“, čiže nesmú sa prevariť ani byť veľmi tvrdé. Napokon ich zmiešame so zmesou na panvici a môžeme podávať.


Dobrú chuť želá Paloma :-)



Original Kuchár len tak z pasie …

Print Friendly